Εισαγωγή στην Αστρολογία. Πλανήτες και ζώδια

Βαθμολόγησε: 
No votes yet
Ομάδα του Ζώδια Σήμερα

Οι πλανήτες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σημεία της αστρολογικής ανάλυσης. Η διέλευσή τους από τον αστρολογικό μας χάρτη είναι αυτή που μας βοηθά να καταλάβουμε τι πρόκειται να συμβεί στη ζωή μας και πως θα μας επηρεάσει. Το πέρασμά τους στα ζώδια σηματοδοτεί γεγονότα, ενώ ταυτόχρονα η θέση τους στον γενέθλιο αστρολογικό μας χάρτη δείχνει πάγια στοιχεία του χαρακτήρα μας. Η έκφραση των στοιχείων αυτών πυροδοτείται από τις πλανητικές διελεύσεις σύμφωνα με την Αστρολογία.

Ανακαλύπτοντας τα ουράνια σώματα μέσα μας. Διαβάστε ποιός πλανήτης είναι κυβερνήτης του ζωδίου σου:

Οι πλανήτες χωρίζονται σε προσωπικούς (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης) και συλλογικούς (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας). Οι πρώτοι εκφράζουν βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας και γεγονότα που επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας, ενώ οι δεύτεροι αναφέρονται σε γενικότερες τάσεις που έχουν να κάνουν περισσότερο με το συλλογικό. Ειδικά, οι τρεις πιο μακρινοί πλανήτες που ονομάζονται και Εξωκρόνιοι, δηλαδή ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας, καθορίζουν ολόκληρες γενιές, μιας και χρειάζονται αρκετά χρόνια για να πραγματοποιήσουν μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο.

Κάθε ζώδιο κυβερνάται από έναν πλανήτη που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά ενώ κάποιοι πλανήτες λειτουργούν και ως κυβερνήτες δύο ζωδίων (Ήλιος-Λέων, Σελήνη-Καρκίνος, Ερμής-Δίδυμος/Παρθένος, Αφροδίτη- Ταύρος/Ζυγός, Άρης-Κριός/Σκορπιός, Δίας-Τοξότης/Ιχθύες, Κρόνος-Αιγόκερως/Υδροχόος, Ουρανός-Υδροχόος, Ποσειδώνας-Ιχθύες, Πλούτωνας-Σκορπιός). Τα ονόματα των πλανητών ακολουθούν την αρχαία μυθολογική παράδοση που μας βοηθά για την κατανόηση της λειτουργίας τους στην σύγχρονη αστρολογία. Οι πλανήτες αποτελούν τους εκπροσώπους των διαφορετικών πτυχών της ζωής μας που καλούμαστε να εμβαθύνουμε στην ανάλυσή τους κατακτώντας τη γνώση του εαυτού μας. 

Τελευταία ενημέρωση: