Ερμής: Ο Πλανήτης της επικοινωνίας και της έκφρασης στα 12 ζώδια

Βαθμολόγησε: 
No votes yet
Ομάδα του Ζώδια Σήμερα

Ο μικρότερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος ο Ερμής αποτελεί τον κοντινότερο πλανήτη προς τον Ήλιο. Για τον λόγο αυτό συχνά βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο που ανήκει ο Ήλιος μας, στο προηγούμενο ή στο επόμενο. Αν ο Ήλιος αποτελεί το Πνεύμα μας, ο Ερμής είναι αυτός που συνεργάζεται με αυτόν προκειμένου να επιτευχθεί η επικοινωνία της προσωπικότητάς μας. Αγγελιοφόρος των θεών στο ελληνικό δωδεκάθεο, ο Ερμής συσχετίζεται αμέσως με την επικοινωνία, τις πληροφορίες και τις διανοητικές ικανότητες του ατόμου. Η ανάγκη μας να επικοινωνήσουμε, ο τρόπος που επιλέγουμε να το κάνουμε και η επιτυχία που έχουμε σε αυτό σχετίζονται με τη θέση του Ερμή στον αστρολογικό μας χάρτη. Δείχνει τι είδους σκέψεις κάνουμε συνήθως, τι μας απασχολεί και μας ενδιαφέρει αλλά και το κατά πόσο μπορούμε να είμαστε παραπλανητικοί και ευέλικτοι στις σχέσεις μας με τους άλλους. Η ικανότητα αναλυτικής σκέψης, η ευστροφία αλλά και η ομιλία, που αποτελεί το μέσο έκφρασης της σκέψης κυβερνώνται από τον Ερμή.

Εκτός από την ομιλία ο Ερμής σχετίζεται και με τον γραπτό λόγο, τη συγγραφή, τα βιβλία αλλά ιδιαίτερα και με την πρώτη μόρφωση που λάβαμε, πως την δεχτήκαμε και με ποιο τρόπο μας διαμόρφωσε. Είναι ο πλανήτης της σοφίας που μας δίνει την ικανότητα να διερευνούμε όλες τις πλευρές της ζωής και να βγάζουμε παραγωγικά συμπεράσματα πάνω σ’ αυτή. Ο τρόπος δηλαδή που αφομοιώνουμε την εμπειρία και πως στη συνέχεια την επικοινωνούμε μέσω της ανταλλαγής ιδεών.

Επίσης, οι ανακαλύψεις που προκύπτουν μέσα από τις επιστήμες, το πείραμα και τη γνώση έχουν να κάνουν με τα χαρακτηριστικά του Ερμή. Είναι ο πλανήτης του νευρικού συστήματος που δείχνει τη σύνδεση των σκέψεών μας με σωματικές αντιδράσεις ενώ επίσης δείχνει τι είναι αυτό που παρατηρούμε πρωτίστως στο περιβάλλον μας. Ταυτόχρονα ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης των μετακινήσεων και των ταξιδιών, κυρίως αυτών που έχουν να κάνουν με μικρές αποστάσεις. Στο ίδιο πλαίσιο σχετίζεται με τα μεταφορικά μέσα και τα μέσα επικοινωνίας δείχνοντας ποια είναι η ικανότητα του ατόμου να τα χειρίζεται.

Ο Ερμής αποτελεί σύμβολο της κυριαρχίας του πνεύματος πάνω στην ύλη και δείχνει πώς μπορεί το άτομο να αναλύει, να κατανοεί και να ταξινομεί τα δεδομένα του εξωτερικού του κόσμου. Είναι ο πλανήτης που δίνει στον άνθρωπο την ικανότητα της λογικής προκειμένου να υπερβεί και να διαχωριστεί από την ζωώδη κατάσταση.

Διαβάστε ανάλογα σε ποιο ζώδιο είναι ο Ερμής, πως επηρεάζει την επικοινωνία και την έκφραση στον χαρακτήρα σου:

Ο Ερμής στον Κριό

Ο Ερμής στον Κριό είναι άμεσος στον λόγο και του αρέσει να φτάνει κατευθείαν στο θέμα. Το άτομο σκέφτεται και μιλά γρήγορα αλλά είναι και αυστηρά υποκειμενικό, μιας και υπάρχει αδυναμία να δει τα πράγματα από τη θέση του άλλου. Είναι αυτός που θα πεταχτεί για να πει «το ξέρω!» και συχνά είναι ανυπόμονος στο να πει αυτό που σκέφτεται. Υπάρχει η τάση να καταλήγει εύκολα σε συμπεράσματα ή να θέλει να αποφασίζει για άλλους. Κάλεσε 14840 ή με μήνυμα στείλε ΖΩΔΙΑ στο 54529. Μίλησε τηλεφωνικά από Κύπρο στο 900-19-310. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Ο Ερμής στον Ταύρο

Το άτομο με αυτή τη θέση έχει μία απλότητα στον λόγο του και μία ικανότητα να παρουσιάζει τα πράγματα από μία λογική σκοπιά. Συχνά, υπάρχει όμορφη χροιά στη φωνή και καλλιτεχνική σκέψη. Οι αμετακίνητες απόψεις ή μία δυσκολία στη λήψη αποφάσεων είναι συχνά χαρακτηριστικά που συναντώνται σε αυτή τη θέση. Κάλεσε 14840 ή με μήνυμα στείλε ΖΩΔΙΑ στο 54529. Μίλησε τηλεφωνικά από Κύπρο στο 900-19-310. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Ο Ερμής στους Διδύμους

Εδώ ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά, φανερώνοντας ευστροφία και μία ικανότητα να συλλέγει και να συνδέει πληροφορίες. Το άτομο είναι περίεργο, έχει την τάση να βαριέται εύκολα και συνήθως «μιλά με τα χέρια». Το διάβασμα και οτιδήποτε βοηθά το άτομο να ακονίσει το μυαλό του, θα βρίσκεται ανάμεσα στα ενδιαφέροντά του. Κάλεσε 14840 ή με μήνυμα στείλε ΖΩΔΙΑ στο 54529. Μίλησε τηλεφωνικά από Κύπρο στο 900-19-310. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Ο Ερμής στον Καρκίνο

Το άτομο με αυτή τη θέση έχει την τάση να αποθηκεύει τις πληροφορίες, ώστε να μπορεί να ανατρέξει σε αυτές αργότερα, για αυτό και ένα σύνηθες χαρακτηριστικό, είναι να κρατά ημερολόγιο. Η μνήμη είναι πολύ ισχυρή και συχνά το συναίσθημα είναι αυτό που καθορίζει την σκέψη. Μπορεί να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την Ιστορία και για οτιδήποτε αφορά το παρελθόν. Κάλεσε 14840 ή με μήνυμα στείλε ΖΩΔΙΑ στο 54529. Μίλησε τηλεφωνικά από Κύπρο στο 900-19-310. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Ο Ερμής στον Λέοντα

Το άτομο με Ερμή στον Λέοντα είναι αρκετά περιγραφικό και εκφράζει τις απόψεις του με αυτοπεποίθηση. Δεν δέχεται να κατηγορηθεί για άγνοια σε ένα θέμα, λόγω υπερηφάνειας. Για αυτό και προσπαθεί να ανανεώνει ασταμάτητα τις πληροφορίες, κάτι βέβαια που μπορεί να κουράζει το άτομο. Το άτομο με αυτή τη θέση έχει μία εξαιρετική ικανότητα να βγάζει λόγο και να μιλά σε κοινό.Κάλεσε 14840 ή με μήνυμα στείλε ΖΩΔΙΑ στο 54529. Μίλησε τηλεφωνικά από Κύπρο στο 900-19-310. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Ο Ερμής στην Παρθένο

Εδώ ο Ερμής βρίσκεται στο δεύτερο ζώδιο που κυβερνά, χαρίζοντας στο άτομο αναλυτική σκέψη και μία ξεχωριστή ικανότητα να κατηγοριοποιεί τις πληροφορίες, οι οποίες πρέπει να εμπεριέχουν και μία χρησιμότητα. Το άτομο μπορεί να επικεντρώνεται στις λεπτομέρειες και να βρίσκει λύσεις σε περίπλοκα θέματα, αλλά και να ασκεί κριτική με αιχμηρό τρόπο.Κάλεσε 14840 ή με μήνυμα στείλε ΖΩΔΙΑ στο 54529. Μίλησε τηλεφωνικά από Κύπρο στο 900-19-310. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Ο Ερμής στον Ζυγό

Το άτομο με αυτή τη θέση έχει διπλωματικό και πειστικό λόγο, ενώ παράλληλα εκφράζεται με ευγένεια και διακριτικότητα. Αποφεύγει τις διαφωνίες και συχνά χαρακτηρίζεται από αναποφασιστικότητα. Έχει μία ικανότητα να αντιλαμβάνεται τις απόψεις των άλλων, τόσο που κάποιες φορές μπορεί να συμφωνεί με δύο αντικρουόμενα επιχειρήματα. Υπάρχει δίκαιη κρίση.Κάλεσε 14840 ή με μήνυμα στείλε ΖΩΔΙΑ στο 54529. Μίλησε τηλεφωνικά από Κύπρο στο 900-19-310. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Ο Ερμής στον Σκορπιό

Το άτομο με αυτή τη θέση μπορεί να είναι δύσπιστο και καχύποπτο. Έχει την ικανότητα να διερευνά σε βάθος αυτά που το απασχολούν για αυτό και συνήθως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ψυχολογία και τον μυστικισμό. Ο Ερμής στον Σκορπιό εκφράζεται με πάθος και ένταση, έχει βαθιά διαίσθηση και μπορεί να διαβάζει πίσω από τις λέξεις.Κάλεσε 14840 ή με μήνυμα στείλε ΖΩΔΙΑ στο 54529. Μίλησε τηλεφωνικά από Κύπρο στο 900-19-310. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Ο Ερμής στον Τοξότη

Εδώ το άτομο εκφράζεται με ενθουσιασμό και ειλικρίνεια σε σημείο αδιακρισίας. Θέλει να ανανεώνει συνεχώς τις γνώσεις του και έχει ταλέντο στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Στις απόψεις του, βλέπει πάντα το δάσος και όχι το δέντρο, ενώ έχει μία μοναδική ικανότητα να μεταφέρει τις γνώσεις του στους άλλους, για αυτό αυτή είναι μία πολύ καλή θέση για δασκάλους.Κάλεσε 14840 ή με μήνυμα στείλε ΖΩΔΙΑ στο 54529. Μίλησε τηλεφωνικά από Κύπρο στο 900-19-310. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Ο Ερμής στον Αιγόκερω

Το άτομο με Ερμή στον Αιγόκερω έχει αυστηρό και άκαμπτο λόγο. Η πράξη τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από τη θεωρία, την οποία θεωρεί ανεπαρκή αν δεν μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά. Είναι πολύ προσεκτικό στον τρόπο που εκφράζεται και έχει την τάση να πειθαρχεί στις σκέψεις του. Θέτει στόχους που τους φέρνει εις πέρας με υπομονή και μεθοδικότητα.Κάλεσε 14840 ή με μήνυμα στείλε ΖΩΔΙΑ στο 54529. Μίλησε τηλεφωνικά από Κύπρο στο 900-19-310. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Ο Ερμής στον Υδροχόο

Το άτομο με αυτή τη θέση είναι αρκετά επικοινωνιακό και ευφυές, έχει πρωτοποριακές ιδέες και οι απόψεις του διακατέχονται από έννοιες όπως η συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα. Εκφράζεται με αντισυμβατικό τρόπο και διακατέχεται από ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο πνεύμα. Το άτομο δεν αρέσκεται στο να χαϊδεύει αυτιά και θα πει αυτό που σκέφτεται χωρίς υπεκφυγές.Κάλεσε 14840 ή με μήνυμα στείλε ΖΩΔΙΑ στο 54529. Μίλησε τηλεφωνικά από Κύπρο στο 900-19-310. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Ο Ερμής στον Ιχθύ

Ο Ερμής στον Ιχθύ έχει ιδιαίτερη φαντασία την οποία χρησιμοποιεί και στον λόγο του. Το άτομο μπορεί να αποπροσανατολίζεται εύκολα καθώς έχει την τάση να ονειροπολεί και να ξεφεύγει από την πραγματικότητα. Έχει την ικανότητα να συναισθάνεται τον συνομιλητή του και πολλές φορές βρίσκει διέξοδο για να εκφραστεί μέσα από την τέχνη. Κάλεσε 14840 ή με μήνυμα στείλε ΖΩΔΙΑ στο 54529. Μίλησε τηλεφωνικά από Κύπρο στο 900-19-310. *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Τελευταία ενημέρωση: