Πανσέληνος στον Τοξότη 22 Μαΐου 2016, μάθε πως σε επηρεάζει.

Βαθμολόγησε: 
Average: 4,3 (4 votes)
Ομάδα του Ζώδια Σήμερα

Στις 22 Μαΐου, τις πρώτες πρωινές ώρες, πραγματοποιείται η Πανσέληνος στον άξονα Τοξότη-Διδύμων, με τη Σελήνη να βρίσκεται στην 1η μοίρα του Τοξότη,  επηρεάζοντας περισσότερο τα μεταβλητά ζώδια, Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύς. Στο φαινόμενο της Πανσελήνου, εμπλέκεται όχι και τόσο φιλικά ο ανάδρομος Άρης, σε σύνοδο με τη Σελήνη στον Τοξότη και σε αντίθεση με τον Ήλιο από τους Διδύμους. Αυτό σημαίνει πως οι καταστάσεις μπορεί να γίνουν από έντονες έως εκρηκτικές, με έριδες και συγκρούσεις, λαμβάνοντας υπόψη το ταμπεραμέντο του πύρινου Τοξότη.

Διάβασε την επίδραση της Πανσελήνου στα δώδεκα ζώδια:

Κριός

Με την Πανσέληνο να σε επηρεάζει σε θέματα καθαρά φιλοσοφικά, μεταβάλλεις την κοσμοθεωρία σου, προσαρμόζοντας τον εαυτό σου στις παρούσες καταστάσεις. Ναι, σε κάποια πράγματα ρίχνεις νερό στο κρασί σου, έτσι νιώθεις τουλάχιστον. Αλλά ένα όραμα ή ένα μεγάλο σχέδιο ίσως χρειαστεί θυσίες για να καρποφορήσει  με τις παρούσες συνθήκες. Σε περιμένει περίοδος δημιουργική έμπνευσης, όσο θα συνεχίζεις να ψάχνεις διέξοδο, αναζητώντας τρόπους να επεκταθείς και να καθιερωθείς. Ο Άρης απλά θα σου δώσει ένα παραπάνω κίνητρο, αποφασιστικότητα και μεγάλο πείσμα. 

Ταύρος

Ίσως κάπου άθελά σου, εσύ ο αρμονικός και πάντα σε αναζήτηση της ηρεμίας Ταύρος, να βρεθείς μπλεγμένος σε παιχνίδια χειραγώγησης και επιβολής εξουσίας στο ίδιο σου το σπίτι. Το πάθος που σε κατακλύζει για κάποιο άτομο, αναζητά διέξοδο, ώστε να μη γίνει ανεξέλεγκτο. Εάν εμπλέκεσαι σε οικονομικές μοιρασιές ή σε συνεργασίες, απέφυγε τους επικίνδυνους χειρισμούς και την ανοιχτοχέρικη διάθεση, για να μη βρεθείς σε δύσκολη θέση. Ωστόσο, το μάθημα της Πανσελήνου σε διδάσκει πως η εμπιστοσύνη είναι ένα αγαθό που δεν μπορείς να μοιράζεσαι με τον καθένα.

 

Δίδυμοι

Η Πανσέληνος σε επηρεάζει άμεσα, Δίδυμέ μου, καθώς ρίχνει φως στις σκιές της ζωής σου, βοηθώντας σε να διευθετήσεις όλα αυτά που σε αναστατώνουν και σε απομακρύνουν από τον αληθινό σκοπό της ζωής σου: τις σχέσεις και κατόπιν τις συνεργασίες σου. Αυτό όμως είναι η μισή δουλειά. Η άλλη μισή είναι να μάθεις που πας, τι ζητάς, τι μέθοδο ακολουθείς, ώστε να επιτύχεις προσωπικούς σου στόχους. Ίσως εντοπίσεις κάποια έλλειψη στη σχέση σου ή προσπαθήσεις να βγεις από μία ήδη φθαρμένη. Μία συνεργασία που δεν έχει υγιή βάση, θα σε ταλαιπωρήσει αλλά θα αποχωρήσει από τη ζωή σου.  

Καρκίνος

Η Πανσέληνος σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις κάτι για το βεβαρυμμένο εργασιακό σου κλίμα, ενώ ίσως προκύψουν ίντριγκες και κόντρες, τις οποίες θα πρέπει με σύνεση και λιγότερο συναισθηματισμό να χειριστείς. Δώσε λίγη προσοχή στην υγεία σου, με ανάπαυση, ηρεμία και ξεκούραση.  Μείωσε το εργασιακό και καθημερινό στρες, ενώ απόφυγε να σηκώνεις στις πλάτες σου επιπλέον φορτίο. Άλλωστε, η Πανσέληνος θα σου δείξει το τρόπο για όλα αυτά. Παράλληλα, θα αναγκαστείς να καταφύγεις σε οτιδήποτε λειτουργεί αποσυμπιεστικά και λυτρωτικά, ένα χόμπυ, μία θεραπεία, ένα ταξίδι, έναν έρωτα.  

 
Λέων

Σε πολύ σημαντικά σημεία της ζωής σου ζητά η Πανσέληνος να εστιάσεις, όπως είναι η ερωτική σου ζωή, οι απολαύσεις που επιδίδεσαι και με τι κόστος, τα συναισθήματα απέναντι σε κάποιον, τα παιδιά σου και οι κοινωνικές σου δραστηριότητες. Ίσως χρειαστεί να περιορίσεις ή να αποχαιρετήσεις κάποιο από αυτά ή πάλι να κατανοήσεις πως ένα παιδί αυτονομείται και δεν σε έχει τόση ανάγκη. Ωστόσο, η ευκαιρία που σου δίνεται είναι να εντοπίσεις εκ νέου τις ανάγκες σου, να επικεντρωθείς ξανά στον εαυτό σου ή ίσως να αφεθείς σε ένα πάθος που με τα μάτια της λογικής θα αντιμετώπιζες ως λάθος. Η ζωή μέσα από την ενεργοποίηση της Πανσελήνου, θα σου διδάξει πως λάθη και σωστά είναι εντελώς υποκειμενικά και πάνε σύμφωνα με τις ανάγκες μας.  

Παρθένος

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα σου δείξει προς στιγμήν πως τίποτα δεν είναι αρκετά ασφαλές και συμπαγές, όπως το έχεις χτίσει στο μυαλό σου, ενώ τίποτα δεν έχει εγγύηση, προκειμένου να διαρκέσει για πάντα, όπως θα ήθελες. Οπότε καλείσαι να καλλιεργήσεις και να επιδιορθώσεις φθαρμένες οικογενειακές σχέσεις και να επαναφέρεις τη ζεστασιά στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Οι καλές σχέσεις στην οικογένεια αποτελούν ένα δυνατό στοιχείο στη ζωή σου. Φρόντισε να ασχοληθείς με τις ρίζες σου, τους συγγενείς ή αυτούς που σε έχουν ανάγκη, ώστε να εξασφαλίσεις τη γαλήνη και την αρμονία που επιθυμείς. 

Ζυγός

Μία έντονη περίοδος, προετοιμάζεται για σένα Ζυγέ, η Πανσέληνος στον Τοξότη, αφού και τις επικοινωνιακές σου ικανότητες θα πρέπει να ακονίσεις, ώστε να σε ξελασπώσουν από τις δυσκολίες, αλλά και να καταστρώσεις σχέδια για το άμεσο μέλλον. Απόφυγε να έρθεις σε ρήξη με άτομα που ξέρεις πως έχουν τη δύναμη να διαταράξουν τη ροή της ζωής σου, ενώ ήρθε η ώρα να πλησιάσεις άτομα από το στενό σου κύκλο, με τα οποία είχατε απομακρυνθεί. Παράλληλα, θα σε απασχολήσουν θέματα που σχετίζονται με το εξωτερικό ή με μία νέα αρχή, κάπου μακριά από τα τετριμμένα. 

Σκορπιός

Η Πανσέληνος εστιάζει στα οικονομικά σου, ανασύροντας λάθη και ατασθαλίες που ίσως κάποτε έκανες. Είναι καιρός για δράση και αποφασιστικότητα, εάν ψάχνεις για ασφάλεια και σιγουριά. Προσπάθησε να ελέγξεις τα έξοδα της καθημερινότητας και να μετριάσεις υπερβολές. Επίσης, έχε τα μάτια σου ανοιχτά όσον αφορά χειρισμούς με λογαριασμούς σου από τρίτα πρόσωπα. Δεν έχουν όλοι τους πιο αγαθούς σκοπούς και εσύ θα το διαπιστώσεις ίσως. Θέματα με ασφάλιστρα και διατροφές χρήζουν ακόμα μία αναθεώρηση. 

Τοξότης

Η Πανσέληνος σε επηρεάζει άμεσα και έντονα, τονώνοντάς σε, με μεγάλα οράματα, μεγάλες ελπίδες και ακόμα πιο μεγάλες προσδοκίες. Είσαι σε μία εξαιρετική δημιουργική φάση. Το να έχεις απαιτήσεις από τη ζωή, τη δουλειά ή τη σχέση σου, είναι πολύ θετικό και ανθρώπινο. Αλλά θα πρέπει να προσέξεις μήπως ο πήχης έχει ανέβει τόσο ψηλά, που δεν μπορείς πλέον να ανταποκριθείς. Ξεκίνα με κοντινούς στόχους και εφικτά σχέδια,  πλησιάζοντας σιγά αλλά σταθερά το όνειρό σου. Θα δεις πως όλα θα σε οδηγήσουν εκεί που πρέπει.  

Αιγόκερως

Η Πανσέληνος στον κοντινό σου Τοξότη, σε βάζει στη διαδικασία ενός απολογισμού, εστιάζει και εντείνει τη συναισθηματική σου κατάσταση και ίσως δημιουργεί κάποιες ενοχές. Θέλεις να αλλάξεις στη ζωή σου, ό, τι σου προκαλεί πίεση και ενέργεια. Ωστόσο, θα μπορέσεις να ανασυγκροτηθείς, ατενίζοντας μία νέα κατάσταση, πιο βελτιωμένη.  Απόφυγε τις νευρικές εντάσεις και μη βυθίζεσαι σε μαύρες σκέψεις, αναζητώντας τα μυστήρια της ζωής και της ύπαρξής σου. 

Υδροχόος

Με τον εαυτό σου θα έρθεις αντιμέτωπος τις μέρες αυτές, βλέποντας πως κάποια όνειρα και επιθυμίες που είχες, ίσως απαιτούν παραπάνω πίστη και αφοσίωση, ώστε να πραγματοποιηθούν. Σίγουρα θα χρειαστεί να αναθεωρήσεις στόχους, επιλέγοντας αυτούς που είναι πιο εφικτοί, αντί να χάνεσαι σε ουτοπίες. Οι φιλοδοξίες σου είναι αρκετά υψηλές, ενώ οι επιθυμίες σου σε παρακινούν να αλλάξεις εξ ολοκλήρου τη ζωή σου, με τη βοήθεια κάποιων υποστηρικτών. Η Πανσέληνος ίσως σου αφαιρέσει μία φιλία που είχε γίνει βάρος για σένα.

Ιχθύς

Η Πανσέληνος του Μαΐου, αποτελεί για εσένα μία πρόκληση στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα, την οποία θα πρέπει να χειριστείς ανάλογα. Με περισσή φιλοδοξία και ελιγμούς ιχθύος, κάνεις κινήσεις ανάδειξης και αναρρίχησης του εαυτού σου, οι οποίες θα πρέπει να είναι καλά δομημένες. Φρόντισε να μην απογειωθείς από αβάσιμες υποσχέσεις και μην επιδοθείς σε ίντριγκες. Παράλληλα, νιώθεις πως ήρθε η στιγμή να επανασυνδεθείς με κάποια άτομα της οικογένειας, κλείνοντας επιτέλους οδυνηρούς κύκλους. 

Τελευταία ενημέρωση: