Πως ο ωροσκόπος στα ζώδια επηρεάζει τον χαρακτήρα μας;

Βαθμολόγησε: 
No votes yet
Από την Βενετία Αποστόλου

Ο Ωροσκόπος μας ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται στον αστρολογικό χάρτη διαμορφώνει τον χαρακτήρα μας και την εικόνα που εκπέμπουμε προς τα έξω.Όλοι γνωρίζουμε καλά, πως δεν είμαστε μόνο το ζώδιο μας, αλλά το σύνολο των πλανητών που γράφονται πάνω μας την ώρα που γεννιόμαστε και κυρίως ο ωροσκόπος μας που προέρχεται από την ακριβή ώρα που ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο, γιατί τότε παίρνει υλική υπόσταση και οντότητα, η εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω.

Ο ωροσκόπος μας, είναι ουσιαστικά ο μανδύας, το προσωπείο, ακόμα και η ασπίδα που άλλοτε προστατεύει και καλύπτει και άλλοτε ξεμπροστιάζει τις αντιδράσεις μας στον περιβάλλοντα χώρο που ζούμε και κινούμαστε, αλλά και προς τα άτομα που πλαισιώνουν την καθημερινότητα μας και γίνεται περισσότερο ορατός και εμφανής, συνήθως μετά τα 35 χρόνια της ζωής μας.

Πάμε να δούμε τι συμβολίζει ο ωροσκόπος μας, ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται:

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΚΡΙΟΣ

Τεράστια ενεργητικότητα, κέφι και ζωντάνια να ξεπεράσουν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό, είναι η φιλοδοξία των ατόμων με ωροσκόπο Κριό, ενώ συχνά δίνουν την εντύπωση πως δεν τους ενδιαφέρει για τους γύρω του, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κάθε είδους σπορ καθώς και ο θεμιτός συναγωνισμός αποτελούν προκλήσεις, για αυτό βρίσκεται σχεδόν πάντα στο επίκεντρο της προσοχής και του θαυμασμού των άλλων. Παραμένουν χαμογελαστοί, νέοι, γεμάτοι ζωντάνια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, προσπαθώντας να θέλξουν το αντικείμενο του πόθου τους, με θάρρος, με αποφασιστικότητα και απεριόριστη αυτοπεποίθηση. Όταν νιώσουν στο πετσί τους την συναισθηματική πληρότητα, μοιράζονται την ευγένεια, την γλυκύτητα και την αγάπη.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΤΑΥΡΟΣ

Σταθερότητα, υπευθυνότητα, καλή οργάνωση και παράλληλα πίστη και αφοσίωση σε αυτούς που αγαπούν πραγματικά, είναι τα πρόσωπα που έχουν ωροσκόπο Ταύρο, ενώ θέλουν να αισθάνονται πάντα γύρω τους συναισθηματική ασφάλεια, για να μπορούν να λειτουργήσουν στον υπέρτατο βαθμό. Είναι άτομα προνοητικά και προσεκτικά, αγαπούν το χρήμα και την οικονομική ανεξαρτησία, ενώ δύσκολα ρισκάρουν ή διακινδυνεύουν να χάσουν τις σταθερές αξίες της ζωής. Επιθυμεί διακαώς να προσφέρει μια άνετη και πλούσια ζωή στον ερωτικό σύντροφο, απολαμβάνοντας όλα εκείνα τα υλικά αγαθά που ομορφαίνουν την καθημερινότητα τους. Διαθέτουν διορατικότητα για επαγγελματικές και οικονομικές επενδύσεις, θέλοντας έτσι να ικανοποιήσουν κάθε τους φιλοδοξία.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΔΙΔΥΜΟΣ

Παραδόξως, υπάρχουν άνθρωποι με ωροσκόπο στους Διδύμους, που έχουν κέφι και ζωντάνια, είναι ομιλητικοί και γλυκείς στο λόγο τους, που θεωρούνται έξυπνοι και φιλοσοφημένοι γιατί όλοι διψούν για γνώση και σοφία, και οι άλλοι τύποι ατόμων με τον ίδιο ωροσκόπο, που εκδηλώνονται με το χιούμορ τους και την φλυαρία τους, και αρέσκονται στο κουτσομπολιό και στην κριτική. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν, ψάχνουν για νέες προκλήσεις και ρισκάρουν όταν το έδαφος που πρέπει να καλλιεργήσουν είναι καρποφόρο. Αγαπούν την ελευθερία των κινήσεων και της έκφρασης, και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τον εκάστοτε ερωτικό σύντροφο. Ο ωροσκόπος Δίδυμος, είναι πολύ ισχυρός, στο κομμάτι που αφορά την λήψη ευθυνών στη δουλειά του, γιατί κυνηγά τα νέα επιτεύγματα και είναι ανήσυχος προκειμένου να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες και τους στόχους του.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είναι αξιέπαινοι και αξιοζήλευτοι οι έχοντες ωροσκόπο Καρκίνο, κυρίως όταν καταπιάνονται με οποιαδήποτε δουλειά ή χόμπι αγαπούν, δεδομένου ότι κάνουν θαύματα με την αξιοσύνη και τα ταλέντα τους. Προφυλάσσονται από άμυνες που δημιουργούν οι ίδιοι, τόσο από τους εξωγενείς παράγοντες, όσο και από πάσης φύσεως κινδύνους απειλούν την ηρεμία και την ισορροπία τους. Είναι στη φύση του να ανησυχεί και να αγωνιά για τους ανθρώπους που εκτιμά, που σέβεται και αγαπά, ενώ παράλληλα θαυμάζει τον ερωτικό σύντροφο και νιώθει περηφάνια γιατί έχει κάνει την καλύτερη επιλογή στο συναισθηματικό και στο σεξουαλικό κομμάτι. Εμφανισιακά μπορείς να ξεχωρίσεις έναν τέτοιο ωροσκόπο από τα μακριά του χέρια, από την ευαίσθητη και κρυστάλλινη επιδερμίδα, αλλά και από το έντονο διαπεραστικό του βλέμμα που προδίδει θλίψη και μοναχικότητα.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΛΕΩΝ

Όταν ο ωροσκόπος Λέοντας αισθάνεται μειονεκτικά ή δεν διαθέτει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ή δεν ικανοποιείται από τις συνθήκες της δουλειάς και της προσωπικής του ζωής, τότε μπορεί να γίνει εγωιστής και να επιθυμεί να επιδεικνύεται στους άλλους με παντοίους τρόπους. Ποντάρει στον ερωτικό του σύντροφο, και ίσως «απαιτεί» κάποιες φορές να έχει ικανότητες και δεξιότητες για απροσδόκητες επιτυχίες, και αυτός είναι ο λόγος που κάνει αλλεπάλληλες σχέσεις, προκειμένου να βρει το ταίρι που δεν θα είναι κατώτερο των προσδοκιών του. Μπορεί να παίξει κάθε είδους παιχνίδια στους χώρους που κινείται, αρκεί αυτά να είναι πρωτότυπα, πρωτόγνωρα έτσι ώστε να τους κάνει να ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος. Συνήθως εμφανισιακά οι έχοντες ωροσκόπο Λέοντα, έχουν κάτι γενναιόδωρο πάνω τους, και αυτό μπορεί να είναι το ύψος ή το βάρος τους.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Πάντα ενεργητικοί, λαλίστατοι και άκρως επικοινωνιακοί, είναι τα άτομα με ωροσκόπο στην Παρθένο, ακόμα και αν ο Ήλιος τους δηλαδή το ζώδιο τους ανήκει και πιο εσωστρεφή ζώδια. Διαθέτει πρακτικότητα και λογική, εκφράζεται με σαφήνεια, ενώ για να δείξει τρυφερότητα, φροντίδα και στοργή, θα πρέπει οι σχέσεις του να είναι δοκιμασμένες στο χρόνο και όχι παροδικές γνωριμίες. Δεν συνηθίζει να κοκορεύεται για τα αισθήματα του σε μια μόνιμη δέσμευση και δεν αρέσκεται στις δραματικές στιγμές, ίσως γιατί λειτουργεί περισσότερο με το ένστικτο και τον ρεαλισμό του, ενώ την ίδια στιγμή πειθαρχεί στις δομές και στις αξίες της ζωής. Όταν μπερδεύεται από τα προβλήματα και τα διλήμματα της καθημερινότητας, πειθαρχεί στις σκέψεις του, δομεί με αξιοζήλευτο τρόπο τις επόμενες κινήσεις του, δρομολογεί τις αποφάσεις του και στο τέλος βγαίνει πάντα κερδισμένος.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΖΥΓΟΣ

Για να αισθάνεται σιγουριά, ασφάλεια και ικανοποίηση από τη ζωή, ο ωροσκόπος Ζυγός, επιθυμεί διακαώς να κάνει μια μακρόχρονη σχέση βασισμένη στη συντροφικότητα, στην αρμονία και την ισορροπία. Επιθυμεί να εκφράζει συνεχώς την εσωτερική του τρυφερότητα, αγκαλιάζει το ταίρι του με γλυκύτητα και ρομαντική διάθεση, ενώ κάποιες φορές δεν εξωτερικεύει τι κρύβει μέσα στην ψυχή του. Υπάρχει ενθουσιασμός και χαρά στον τρόπο που εκφράζεται, και αυτό του το προσόν, κάνει τον άνθρωπο με ωροσκόπο Ζυγό να γίνεται αξιολάτρευτος και αποδεκτός από το κοινωνικό σύνολο. Όταν έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση ή αυτοπεποίθηση, τότε δυσκολεύεται αρκετά να πάρει μια σημαντική απόφαση, δεδομένου ότι ταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο επιλογές. Αν εκείνη τη στιγμή βρεθεί το κατάλληλο χέρι και αναπτερώσει το ηθικό του, τότε θα γλυτώσει από την ανυπόφορη γκρίνια του για τις τόσες αδικίες και τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα του.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τα άτομα με ωροσκόπο Σκορπιό, διαθέτουν ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα, αφοσίωση και προσήλωση σε ότι αγαπούν και λατρεύουν, ακόμα κι αν δεν πείθονται εύκολα ότι υπάρχει ανταπόκριση στα αισθήματά τους, όταν όμως το αισθανθούν, τότε αφιερώνονται με πάθος και κτητικότητα στο άλλο τους μισό. Ωστόσο η ζήλια και η αποκλειστικότητα που θέλει να έχει με το ταίρι του, πολλές φορές γίνονται ανυπόφορες και κουραστικές, για αυτό το λόγο καλό είναι να διαχέει τον δυναμισμό και τον παρορμητισμό του αυτός ο ωροσκόπος, σε ποικίλα κανάλια, για να μπορεί να ισορροπεί πρώτα εσωτερικά. Αυτός ο πόθος που διοχετεύει στην συναισθηματική του ζωή, μπορεί να κρατήσει για όλη του τη ζωή, ενώ αν θέλει να εκδικηθεί για κάτι που τον πείραξε, δεν κρατά περισσότερο από τη στιγμή που θα ικανοποιήσει τις πάγιες, ερωτικές του ανάγκες.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΤΟΞΟΤΗΣ

Διέπεται από ανήσυχη κινητικότητα, ενώ βάζει ταυτόχρονα πολλούς στόχους που δύσκολα τους κατακτά, ίσως γιατί δεν γνωρίζει με ακρίβεια τι θέλει να πετύχει. Αγαπά τις καινούριες προκλήσεις που κρατούν τον ωροσκόπο Τοξότη συνεχώς σε ένταση και διεγερτική διάθεση, που καλό είναι να ελέγχεται και να μπορεί να μπει σε συγκεκριμένους κανόνες. Χρειάζεται δίπλα του πρόθυμους φίλους και συνεργάτες που θα βοηθήσουν με την αντοχή τους και την επαναλαμβανόμενη επιρροή  τους για την τελική επιτυχία. Είναι ειλικρινείς, γεμάτοι ζωτικότητα, φλογεροί στο σεξ, αλλά και ψυχικά συνεπείς προς τον άνθρωπο που αγαπούν. Αν αισθανθούν πως για χάρη κάποιας συναισθηματικής υποχρέωσης, τους κόβονται τα φτερά και τους περιορίζουν τα όνειρά τους, χρειάζονται τόνωση στην αίσθηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας που επιδιώκουν και πρεσβεύουν.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Διαθέτουν κοινή λογική και σταθερότητα στις κινήσεις και τις επιλογές τους, τα άτομα που έχουν ωροσκόπο Αιγόκερω, αναλύουν το κάθε στοιχείο που πέφτει στην αντίληψη τους, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να υποτιμήσει τον εαυτό του γιατί αισθάνεται ανασφάλεια ή ντροπή για τις πράξεις και τις επιλογές του. Αν αισθανθεί ότι η ερωτική του σχέση είναι σοβαρή και στηρίζεται σε γερά θεμέλια, αφήνεται στην τρυφερότητα και την φροντίδα του δεσμού του και ανταποδίδει με την ίδια στοργή και αφοσίωση. Πολλές φορές η αγάπη, η συντροφικότητα, ο έρωτας και το πάθος προς το ταίρι του, μπορεί να πνίξει τη σχέση και καλό είναι να αποδίδει τα αισθήματά του με εγκρατή τρόπο, έτσι ώστε να μην πνίξει τον άνθρωπο που αγαπά. Έχουν καλλιτεχνικές τάσεις και τους αρέσει να εκπλήσσουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους με προτερήματα και ταλέντα που δεν ξεδιπλώνουν εύκολα.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είναι υπόδειγμα οργάνωσης και επαγγελματισμού με ότι καταπιάνεται ο ωροσκόπος Υδροχόος, πρόθυμος πάντα να δοκιμάσει νέες εμπειρίες και συναρπαστικές περιπέτειες, με τόλμη και θάρρος, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο καινούριους δρόμους. Είναι περήφανα άτομα και διαθέτουν εσωτερική ορμητικότητα, δύο συστατικά που δεν τους εγκαταλείπουν ποτέ, για αυτό και ευαισθητοποιούνται ιδιαίτερα στα προβλήματα των κοντινών τους προσώπων και τρέχουν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Έχει ανάγκη αυτός ο ωροσκόπος, από μια δική του υποστηρικτική ομάδα, που θα ανυψώνει το εγώ του, για αυτό πολλές φορές γίνεται ηγέτης στο χώρο του, κρατώντας αλαζονική στάση και έπαρση προς τον περίγυρό του. Την ίδια στιγμή όμως μάχεται και αφοσιώνεται σε ότι αγαπά, σε ότι του ανήκει, σε ότι τον ευχαριστεί πολύ, και δίνεται ολόψυχα με γενναιόδωρα και πλουσιοπάροχα αισθήματα.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΙΧΘΥΣ

Οι έχοντες ωροσκόπο Ιχθύ, διαθέτουν ταυτόχρονα το προτέρημα και το ελάττωμα της ευαισθησίας, της άμυνας απέναντι σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε τον κάνει να χάνει την ισορροπία και την αρμονία στην καθημερινότητα του, ενώ διαθέτει χιούμορ και αρέσκεται να κάνει κριτική και ποικίλα σχόλια για τον περίγυρό του. Αυτοσαρκάζεται πάνω από όλα, αλλά διασκεδάζει και με τους άλλους, είναι υπομονετικός και τρυφερός, συμπάσχει και πονάει για τους ανθρώπους που αγαπά, κάνει σχεδόν πάντα απαλές και αισθησιακές κινήσεις προς το ταίρι του. Οι συζητήσεις είναι ήρεμες και πράες, τα λόγια ήσυχα και εγκρατή, κινείται σα να είναι αερικό και να σκεπάζεται από ένα πέπλο ομίχλης και μυστηρίου. Ζητάει στοργή και φροντίδα, ζεστασιά και αφοσίωση, μια φλογερή αγκαλιά γεμάτη πάθος και συναισθηματική κατανόηση.

Τελευταία ενημέρωση:
875 ΚΛΗΣΗ