Ο Σκορπιός 2023 - Ετήσιες προβλέψεις

Από την Φούλα Γρηγοροπούλου
Βαθμολογία: 
Average: 5 (1 vote)

Ο Σκορπιός το 2023 με τις πιο έγκυρες ετήσιες προβλέψεις, για να ξέρεις πως θα εξελιχθεί η νέα χρονιά στα αισθηματικά και τα επαγγελματικά σου.

 

Ο Σκορπιός το 2023

Σκορπιέ μου το 2023 θα είναι μία χρονιά κατά την οποία θα σε απασχολήσουν αρκετά οι διαπροσωπικές σου σχέσεις, καθώς αφενός οι δύο εκ των τεσσάρων εκλείψεων θα γίνουν στον άξονα σου και θα θέσουν ερωτήματα που θα αφορούν εσένα και τους άλλους, αφετέρου η παρουσία του Δία στο ζώδιο του Ταύρου κατά το δεύτερο μισό του έτους, καταδεικνύουν πως ο τομέας των σχέσεων θα βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο προσκήνιο. Πάμε όμως να τα δούμε από την αρχή!

Αυτή η χρονιά θα ξεκινήσει με τον παραδοσιακό σου κυβερνήτη -Άρη- να βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων σε ανάδρομη πορεία και να παραμένει συνολικά σε αυτό το ζώδιο μέχρι και το Μάρτιο, πράγμα που σημαίνει πως οι πρώτοι μήνες θα έχουν αρκετές ανησυχίες και σκέψεις, οι οποίες θα σου δημιουργούν  συναισθηματική υπερχείλιση. Πολύ πιθανό να σκέφτεσαι ζητήματα από το παρελθόν όμως μην ξοδέψεις την ενέργειά σου σε ζητήματα τα οποία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί καθώς φαίνεται πως στο παρόν υπάρχουν άλλα θέματα τα οποία τη χρειάζονται εξίσου. 

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού έως και τα μέσα Μαΐου δείχνοντας πως η καθημερινότητα μπορεί να έχει τρελούς ρυθμούς λόγω υποχρεώσεων, εργασιακών υποθέσεων αλλά και δικών σου αναγκών, με αποτέλεσμα ο ελεύθερος χρόνος να φαντάζει άγνωστος για εσένα. Από τις 16/5 που ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου στο κάδρο του ενδιαφέροντος σου θα αρχίσουν να μπαίνουν προσωπικές, επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες. Ο Δίας από αυτό το γήινο ζώδιο θα δημιουργήσει πολύ καλές συγκυρίες για να ενισχυθούν σχέσεις που είναι σημαντικές για εσένα, να έρθεις κοντά με ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στο περιβάλλον σου και έχεις επενδύσει συναισθηματικά σε αυτούς και αν είσαι ελεύθερος φαίνεται πως θα φέρει μία γνωριμία με ένα πρόσωπο που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σου και στα συναισθήματά σου. 

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σε αυτό το ζώδιο βρίσκεται και ο Ουρανός, που φέτος θα επηρεάσει περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί στα μέσα του δεύτερου και στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου σου. Ο Ουρανός εδώ συνεχίζει να φέρνει επαναστατική διάθεση και να προκαλεί ρηξικέλευθες αλλαγές, οι οποίες χρειάζονται προσοχή, καθώς ενδεχομένως να την πληρώσουν σχέσεις και πρόσωπα που δεν φταίνε. Αν βρίσκεσαι είτε σε μία σχέση είτε σε μία συνεργασία στην οποία νιώθεις πως δεν είσαι ο εαυτός σου τότε ναι ο Ουρανός θα σου δώσει την ώθηση να απομακρυνθείς από αυτή, όμως θα χρειαστεί να προσέξεις την υπερβολή και την επαναστατική διάθεση χωρίς φίλτρο που μπορεί να σε οδηγήσει να απομακρυνθείς από σχέσεις και συνεργασίες που αξίζει να παραμείνουν στη ζωή σου. 

Ο Κρόνος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου έως και τις 6/3 καταδεικνύοντας οικογενειακές υποχρεώσεις και «τρέξιμο» για οικείους σου αλλά και για υποθέσεις που αφορούν είτε το σπίτι με την ευρύτερη έννοια είτε ένα ακίνητο που βρίσκεται στην κατοχή σου. Από τις 7/3 θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων και από τη νέα του θέση δείχνει πως χρειάζεται να δεις «πιο ζεστά» αισθηματικές υποθέσεις, ερωτικά ζητήματα αλλά και τα συναισθήματά σου. Ο Κρόνος σε αυτό το ζώδιο θα σε οδηγήσει  σε συνετές αποφάσεις όσον αφορά  προσωπικές και αισθηματικές υποθέσεις, μακριά από εφήμερα ειδύλλια και αισθηματικές περιπέτειες.

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός για αυτή τη χρονιά είναι το «δοκιμαστικό» πέρασμα του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου από τις 23/3 έως και τις 10/6. Η ενέργεια του Πλούτωνα από τη νέα του θέση θα επηρεάσει μόνο όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου και φαίνεται πως μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αποφάσεις που θα αφορούν το σπίτι. Μία μετακόμιση, η ριζική αναδιάρθρωση του χώρου που ζεις, όπως επίσης και η επαναξιολόγηση σχέσεων με οικεία πρόσωπα είναι μέσα στα σενάρια που μπορεί να φέρει ο Πλούτωνας  κατά τη διάρκεια του «δοκιμαστικού» του περάσματος στον Υδροχόο, τα οποία βέβαια θα σε απασχολήσουν περισσότερο από  το επόμενο έτος όταν ο Πλούτωνας περάσει οριστικά σε αυτό το ζώδιο.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα είναι τέσσερις στο σύνολό τους, οι δύο θα πραγματοποιηθούν στον δικό σου άξονα (Ταύρου-Σκορπιού) κάτι που φέρνει για ακόμα μία φορά τον τομέα των σχέσεων στο προσκήνιο. Οι άλλες δύο θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις σου.

Η πρώτη έκλειψη (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 20/4 στην τελευταία μοίρα του Κριού και θα σε φέρει αντιμέτωπο με σκέψεις οι οποίες θα αφορούν τρόπους για να βελτιώσεις το πρόγραμμά σου και τις εργασιακές υποχρεώσεις και να κερδίσεις περισσότερο χρόνο για εσένα. Επίσης κοντά στις ημέρες της έκλειψης θα νιώσεις την ανάγκη να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου και ίσως να πάρεις μία απόφαση για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου, όπως να ξεκινήσεις μία αθλητική δραστηριότητα ή να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής που θα σου προσφέρει όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται να έχεις στην απαιτητική σου καθημερινότητα.

Η επόμενη έκλειψη (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στον άξονα σου (Ταύρου-Σκορπιού) στις 5/5 και φαίνεται πως θα φέρει στο προσκήνιο το παρελθόν. Πολύ πιθανό να αναμοχλεύσει κάποιες παλαιότερες παρεξηγήσεις αλλά και να εμφανιστούν πρόσωπα από το παρελθόν. Το στοιχείο αυτής της έκλειψης θα είναι το ξαφνικό -καθώς ο Ουρανός θα δώσει δυναμικό παρών- και μπορεί να έρθουν ξαφνικές συναντήσεις αλλά και ξαφνικές αποκαλύψεις που θα αφορούν προσωπικές σχέσεις αλλά και συνεργασίες.

Η επόμενη έκλειψη (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 14/10 στο ζώδιο του Ζυγού και είναι πολύ πιθανό να φέρει κόπωση. Εκείνες τις ημέρες προσπάθησε να  αφιερώνεις χρόνο σε πράγματα που σε ξεκουράζουν είτε σωματικά είτε συναισθηματικά και να μην πιέζεις τον εαυτό σου. Η τελευταία έκλειψη για αυτή τη χρονιά (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 28/10 κλείνοντας το «χορό» των εκλείψεων στον άξονα σου. Φαίνεται πως αυτή θα είναι και τυχερή καθώς η παρουσία του Δία σε σύνοδο με τη Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου θα δημιουργήσει ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη διευθέτηση θεμάτων τα οποία αφορούν εσένα και τους άλλους. Μάλιστα δεν αποκλείεται κάποιες κινήσεις αγαπημένων σου προσώπων να σε εκπλήξουν ευχάριστα και να ενδυναμώσουν τις σχέσεις σας.

Τα αισθηματικά του Σκορπιού το 2023

Αυτή η χρονιά φέρνει εξελίξεις στην προσωπική σου ζωή καθώς φαίνεται πως θα οδηγήσει αρκετούς από τους εκπροσώπους του ζωδίου σου σε νέες γνωριμίες και νέες σχέσεις! 

Αν είσαι ελεύθερος από το Μάιο και μετά θα υπάρξουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες για να γνωρίσεις κάποιον που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον και μάλιστα φαίνεται πως δεν θα είναι μία απλή γνωριμία, καθώς δεν αποκλείεται να ξεκινήσει μία πολύ σημαντική και σταθερή σχέση. Ο Δίας από το ζώδιο του Ταύρου θα φέρει εύνοια και τύχη σε προσωπικά ζητήματα και αισθηματικές υποθέσεις αλλά και εξωστρέφεια, η οποία θα παίξει το δικό της ρόλο στις εξελίξεις. 

Αν μέσα στο προηγούμενο έτος τερματίστηκε μία σχέση και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάτι που να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον να θυμάσαι πως φέτος  θα δεις με περισσότερη αισιοδοξία τις προοπτικές που υπάρχουν σε προσωπικό επίπεδο, κάτι που θα επηρεάσει θετικά την ενέργειά σου και θα φέρει κοντά σου νέα πρόσωπα! Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση μετά τα μέσα Μαρτίου όπου και ο Κρόνος θα απομακρυνθεί από το ζώδιο του Υδροχόου θα έρθουν καλύτερες ημέρες για εσάς καθώς φαίνεται πως δεν θα υπάρχουν τα ζητήματα τα οποία σας ταλαιπώρησαν αρκετά το προηγούμενο διάστημα, πολύ πιθανό αυτά να σχετίζονταν με κάποιες υποχρεώσεις και υποθέσεις του σπιτιού, όμως τελικά φαίνεται πως επηρέασαν και τη σχέση σας και ίσως να δημιούργησαν και συναισθηματική απόσταση μεταξύ σας.

Βέβαια οι δύο εκ των τεσσάρων εκλείψεων θα πραγματοποιηθούν στον άξονα σου κάτι που μπορεί να δημιουργήσει κάποια σκαμπανεβάσματα, για αυτό καλό θα είναι να δώσεις προσοχή τον Μάϊο αλλά και τον Οκτώβριο ώστε να μην αφήσεις παράπονα από το παρελθόν να φέρουν συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.

Η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιο του Λέοντα για ένα ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα -σχεδόν πέντε μηνών- είναι κάτι που αξίζει να επισημανθεί αυτή τη χρονιά. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο από τις 5/6 έως και τις 8/10 και μέσα σε αυτό το διάστημα θα γυρίσει και σε -φαινομενικά- ανάδρομη πορεία από τις 23/7 έως και τις 4/9. Κάθε φορά που η Αφροδίτη είναι ανάδρομη αυξάνονται οι πιθανότητες να επιστρέψουν πρόσωπα, σχέσεις αλλά και συναισθήματα του παρελθόντος.Αν ανήκεις σε αυτούς που θέλουν μία δεύτερη ευκαιρία σε μία σχέση τότε από τα τέλη Ιουλίου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου είναι το καταλληλότερο διάστημα για να κάνεις την προσπάθειά σου. Για τους δεσμευμένους το καλοκαίρι -με την παρουσία της Αφροδίτης σε αυτό το ζώδιο- φαίνεται πως θα έχει αρκετές κοινωνικές εμφανίσεις και υποχρεώσεις που θα φέρουν τη σχέση με το σύντροφό σου σε πρώτο πλάνο!

Τα επαγγελματικά του Σκορπιού το 2023

Με την παρουσία του Δία στο ζώδιο του Κριού μέχρι και τα μέσα Μαΐου φαίνεται πως η εργασιακή σου καθημερινότητα μπορεί να είναι απαιτητική λόγω αρκετών υποχρεώσεων, όμως θα είναι ευχάριστη καθώς μέσα σε αυτή θα βρίσκονται πρόσωπα τα οποία θα είναι σύμμαχοι σου και θα σου δείχνουν με κάθε τρόπο την (υπο)στήριξή τους.  Αυτό είναι κάτι το οποίο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για εσένα καθώς το αν και κατά πόσο αισθάνεσαι καλά στη δουλειά, θα επηρεάσει και τον τρόπο αλλά κυρίως την ταχύτητα με την οποία θα ανταποκρίνεσαι στις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις. Έτσι λοιπόν αυτή τη χρονιά αξίζει να επικεντρωθείς προς αυτή την κατεύθυνση -δηλαδή να δημιουργήσεις ένα καλό κλίμα μεταξύ εσένα και των ανθρώπων που εργάζεστε μαζί- καθώς αυτό θα παίξει ρόλο και σε όλα τα υπόλοιπα.

Μετά τα μέσα Μαΐου που ο Δίας στα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου θα υπάρξουν ευκαιρίες για μία νέα συνεργασία, η οποία θα συνοδεύεται από πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης. Ο Μάϊος αλλά και ο Οκτώβριος είναι δύο πολύ σημαντικοί μήνες για τις εξελίξεις σε ζητήματα που αφορούν τη δουλειά, καθώς φαίνεται πως θα επηρεάσουν με κάποιο τρόπο σχέσεις και συνεργασίες.

Ιδιαίτερα κατά τον Μάϊο θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή σε ζητήματα που έρχονται από το παρελθόν, καθώς αν δεν τα έχεις διευθετήσει θα κάνουν δυναμική επανεμφάνιση στο παρόν και θα προκαλέσουν εμπόδια. Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της χρονιάς και πολύ περισσότερο κοντά στις εκλείψεις χρειάζεται να δίνεις προσοχή στην επικοινωνία, η οποία θα είναι αυτή που είτε θα σε απομακρύνει είτε θα σε φέρνει πιο κοντά σε επαγγελματικές διευθετήσεις. 

Δες επίσης τι θα συμβεί αυτή τη χρονιά στα αισθηματικά και επαγγελματικά των αγαπημένων σου ατόμων στα Ζώδια 2023.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 2023