Ποσειδώνας, ο πλανήτης των ονείρων, της φαντασίας και της αυταπάτης

Βαθμολόγησε: 
No votes yet
Ομάδα του Ζώδια Σήμερα

Ο Ποσειδώνας είναι ένας πλανήτης με μικρή πυκνότητα που διαθέτει πυκνή ατμόσφαιρα μεθανίου και υδρογόνου. Επίσης περιβάλλεται από τέσσερις δακτυλίους και διαθέτει δεκατρείς δορυφόρους μερικοί απ’ τους οποίους είναι οι Θάλασσα, Τρίτωνας και Πρωτέας. Ο πλανήτης αυτός αποτελεί τον εκφραστή της ανάγκης μας για υπέρβαση των υλικών περιορισμών της ζωής. Ο Ποσειδώνας, ως ο αρχαίος θεός της θάλασσας, εκπροσωπεί την ενόρμηση των ανθρώπων να διαλύσουν το Εγώ τους μέσα στο μεγαλύτερο Είναι. Έχει να κάνει με το συλλογικό ασυνείδητο και κατά πόσο μπορεί το άτομο να έρθει σε επαφή με αυτό και να το εκφράσει. Για το λόγο αυτό, εκφράζοντας ανάγκες της συλλογικής ψυχής, ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τις τέχνες καθώς αυτές μιλούν τη γλώσσα της ψυχής που δεν μπορεί να μπει σε λογικούς όρους. Αυτή η ανάγκη για φυγή από τα λογικά πλαίσια εκφράζεται μέσα από τον Ποσειδώνα που είναι ο πλανήτης της φυγής από την πραγματικότητα μέσω της αυταπάτης και των ονείρων. Οι οποιεσδήποτε ψευδαισθήσεις διαθέτει το άτομο μπορούν να αναγνωστούν μέσα από τη θέση του Ποσειδώνα στον αστρολογικό χάρτη και δείχνει συχνά τις πλευρές της ζωής που το άτομο αδυνατεί να αντιμετωπίσει και προτιμά να αποδρά για να αποφεύγει τις δυσκολίες.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Ποσειδώνας στην αστρολογία συνδέεται με τις καταχρήσεις, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και η θέση του στον χάρτη μας δείχνει κατά πόσο μπορεί να είμαστε επιρρεπείς σε αυτά. Ταυτόχρονα μία άλλη έκφραση της φυγής από την πραγματικότητα αποτελεί ο χώρος του θεάματος που συνδέεται με τον Ποσειδώνα και συνήθως οι άνθρωποι που εργάζονται στον χώρο αυτό έχουν έντονη παρουσία του πλανήτη στο χάρτη τους. Η φαντασία και ο ρομαντισμός είναι επίσης ποιότητες του πλανήτη που δίνουν στο άτομο να σκεφτεί πως κάθε άλλη πραγματικότητα είναι πιθανή και πραγματοποιήσιμη.

Ο ανιδιοτελής έρωτας είναι επίσης υπό την κυριαρχία του Ποσειδώνα και δείχνει την τάση μας να χαθούμε μέσα σε μία σχέση. Βέβαια ο Ποσειδώνας εκφράζει και τις ερωτικές σχέσεις που βασίζονται στη σχέση μάρτυρα-θύματος αφού εκφράζει την πλευρά μας που θέλει να βοηθήσει τους άλλους αλλά και αυτήν που ψάχνει απεγνωσμένα για στήριγμα στη ζωή. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που φέρει ψευδαισθήσεις και κατάργηση της λογικής, μέσα από αυτή την οπτική εκφράζει και τη θρησκευτικότητά μας και εν γένει την τάση μας να ενωθούμε με κάτι μεγαλύτερο από εμάς.

Διαβάστε ανάλογα με το που έχετε τον Ποσεδώνα την ερμηνεία του: 

Ποσειδώνας στον Κριό

Η φαντασία σας μπορεί να τροφοδοτείται με ενέργεια και ένταση, έχοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ίσως να είστε ένα άτομο που ενδιαφέρεται για την θρησκεία και έχετε την ικανότητα να αυξήσετε και την πίστη των άλλων. Ξεκινάτε τα πράγματα λαμβάνοντας έμπνευση από τη φαντασία σας. Στην αρνητική εκδοχή αυτής της θέσης μπορεί να εξαπατηθείτε από καταστάσεις που στην αρχή σας είχαν φανεί συναρπαστικές ή είχατε «πέσει με τα μούτρα».

Ποσειδώνας στον Ταύρο

Ονειρεύεστε με έναν εκλεπτυσμένο τρόπο και ίσως τα όνειρά σας να αφορούν τις κτήσεις σας και αυτά που θέλετε να αποκτήσετε. Είστε ιδιαίτερα ρομαντικοί και όταν πρόκειται για την προσωπική σας ιδιοκτησία, μπορεί να υπάρχει ασάφεια στις επιθυμίες σας. Παρ 'όλα αυτά, έχετε έναν πρακτικό τρόπο στο να υλοποιείτε τα όνειρά σας και έχετε τη δυνατότητα να ξεπερνάτε εμπόδια που εμφανίζονται και αφορούν στα οικονομικά σας.

Ποσειδώνας στους Διδύμους

Βελτιώνετε τα πράγματα με έναν ευέλικτο τρόπο ιδίως σε τομείς που αφορούν την επικοινωνία και την εκπαίδευση. Μπορεί να εξιδανικεύετε την εκπαίδευση και την επικοινωνία, και ίσως το όνειρό σας είναι να γίνεται ένας πληροφοριοδότης ή δάσκαλος. Μπορεί, επίσης, να εξαπατηθείτε σε αυτούς τους τομείς, γιατί είστε τόσο παθιασμένοι με τα ιδανικά και τα όνειρά σας. Τα πάτε καλά με τους ανθρώπους επειδή πιστεύετε στις καλές προθέσεις.

Ποσειδώνας στον Καρκίνο

Η Φαντασία και τα όνειρά σας σχετίζονται με το σπίτι, την ομάδα σας, τη χώρα σας, ή ακόμα και με θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του εαυτού σας και της ζωής σας. Μπορεί να νοιάζεστε ιδιαίτερα για τις ρίζες και την οικογένειά σας με το παρελθόν σας να αποτελεί πολλές φορές πηγή έμπνευσης. Γενικά, είναι πιθανό να είστε συναισθηματικοί και προστατευτικοί σε αυτά τα θέματα. Πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί είναι πιθανό να εξαπατηθείτε από ορισμένες από αυτές τις πεποιθήσεις, αν δεν διατηρήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας.

Ποσειδώνας στον Λέοντα

Όσοι έχουν αυτήν τη θέση μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακούς φανταστικούς κόσμους, για παράδειγμα εντυπωσιακή μόδα, κινηματογράφο, θέατρο, ψυχαγωγία εν γένει και διασκέδαση. Μπορεί να έχετε μία σχεδόν υπνωτική επίδραση, προκαλώντας τους άλλους να εξαφανιστούν στον κόσμο των δικών σας ονείρων. Εμπνέετε έμπνευση με έναν μαγικό τρόπο.

Ποσειδώνας στην Παρθένο

Έχετε την τάση να είστε ιδεαλιστές για θέματα που αφορούν την εργασία, την υγεία και τη διατροφή. Μπορεί να έχετε μια αλτρουιστική συμπεριφορά για τους συνανθρώπους σας και να είστε πολύ ευαίσθητοι στα προβλήματά τους. Είστε ευέλικτοι και προσαρμόσιμοι σε σχέση με τομείς που αφορούν την προσφορά και τείνετε να γίνεστε επικριτικοί με αυτούς που δεν κατέχουν τις απόψεις σας. Υπάρχουν δυσκολίες ανάμεσα στην ανάγκη σας να καλλιεργείτε την φαντασία σας και να είστε λεπτολόγοι.

Ποσειδώνας στον Ζυγό

Έχετε την τάση να είστε διπλωματικοί με ένα εκλεπτυσμένο τρόπο σε σχέση με τους άλλους. Τα άτομα με αυτή τη θέση ονειρεύονται θέματα που σχετίζονται με τη μόδα, τη μουσική και την ειρήνη και μπορεί να πιστεύουν στην καθολική αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Οι ιδέες σας αφορούν την ελευθερία και τη δικαιοσύνη και την ισότητα, ενώ μπορεί να συμμετέχετε στη διαμόρφωση νέων εξιδανικευμένων σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.

Ποσειδώνας στον Σκορπιό

Τα άτομα με αυτή τη θέση έχουν την τάση να ονειρεύονται για θέματα μυστικιστικά και εξαιρετικά βαθιά με έναν έντονο και παθιασμένο τρόπο. Μπορεί να σας έλκουν ζητήματα που αφορούν το μυστικισμό, την ύπνωση και το σεξ, ενώ ίσως να θελήσετε να συμμετέχετε σε θρησκευτικές οργανώσεις για να μοιραστείτε τις πεποιθήσεις σας ή να αναζητήσετε βαθιά μυστικά, που αφορούν τη ζωή και το θάνατο. Θα πρέπει να αποφύγετε την τάση να πιστεύουν σε πράγματα μόνο και μόνο επειδή ενέχουν κάτι το μυστικό ή το απόκρυφο.

Ποσειδώνας στον Τοξότη

Σας απασχολεί η γνώση και η φαντασία με έναν ελεύθερο και φιλοσοφικό τρόπο. Είστε πολύ ευαίσθητοι σε θέματα που σχετίζονται με την ελευθερία, κυρίως όσον αφορά ξένες χώρες και με τους ξένους ανθρώπους. Είστε πολύ ανεκτικοί, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν καταφέρνετε να δείτε ορισμένες λεπτομέρειες και μαγεύεστε από τα ευγενή όνειρά σας για έναν καλύτερο κόσμο. Ωστόσο, έχετε μια ισχυρή ικανότητα να ξεπερνάτε τα προβλήματα, και να επιτυγχάνετε δυνατές λύσεις.

Ποσειδώνας στον Αιγόκερω

Ονειρεύεστε την επιτυχία και τη φήμη ωστόσο, ίσως να υπάρχει μία σύγχυση σχετικά με τη διαδικασία της επιτυχίας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να έχετε αδυναμία στην πρακτική εφαρμογή. Οι άνθρωποι με αυτή τη θέση ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα ή για επαγγέλματα που παρέχουν κάποιου είδους βοήθεια. Εάν αφεθείτε να τροφοδοτηθείτε από τη φαντασία σας, θα καταφέρετε να βάλετε ακόμα και τρελές ιδέες σε πρακτική εφαρμογή, κερδίζοντας χρήματα από αυτή τη διαδικασία.

Ποσειδώνας στον Υδροχόο

Έχετε αντισυμβατικά όνειρα και δεν αποθαρρύνεστε από την πραγματικότητα. Μπορείτε να είστε αντιδραστικοί με όποιον προσπαθεί να μειώσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία σας, ακόμα και επαναστατικοί. Είστε έντονα πιστοί στις πεποιθήσεις και στους φίλους σας και ίσως να φαίνεστε κάπως εκκεντρικοί στις άλλες γενιές. Είστε ευαίσθητοι και ιδεαλιστές και επαρκώς παθιασμένοι για να κάνετε πράξη τα ιδανικά σας με ένα τρόπο που ξεχωρίζει.

Ποσειδώνας στους Ιχθείς

Θέλετε να βελτιώσετε τα θέματα σε σχέση με τη θρησκεία και την υπηρεσία και έχετε την ικανότητα να βοηθάτε τους άλλους, όχι μόνο με φυσικό τρόπο, αλλά και πνευματικά. Μπορείτε να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να αποτελέσουν με ενότητα, ένα έθνος των ανθρώπων, ακόμη και μέσα από μία στάση αυτοθυσίας. Από την άλλη, θα πρέπει να προφυλαχθείτε από εξαπατήσεις και καταχρήσεις όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Το ιδανικό θα ήταν να προσπαθήσετε να βοηθήσετε άλλους να απεμπλακούν από κακές συνήθειες.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: