Οδηγίες για να κάνεις τον αγαπημένο σου, να σου ανοιχτεί συναισθηματικά!

Βαθμολόγησε: 
Average: 4,4 (17 votes)
Ομάδα του Ζώδια Σήμερα

Όταν μιλάμε για τα συναισθήματα, γιατί οι άνδρες φαίνεται να δυσκολεύονται να τα εκφράσουν σε σύγκριση με τις γυναίκες; Όλες οι γυναίκες αναρωτιούνται πως να κάνουν τον αγαπημένο τους να εκφράσει αυτά που νιώθει και να ανοιχτούν συναισθηματικά. Πάρτε το «σ’ αγαπώ» ως παράδειγμα. Για τους άνδρες, αυτές οι δυο μικρές λέξεις απαιτούν τεράστια προσπάθεια αλλά για τις περισσότερες γυναίκες είναι εύκολο.

Μάθε γιατί συμβαίνει αυτό: 

♥ Είναι ανασφαλής. Οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να δείχνουν δυνατοί και αρρενωποί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να δείχνουν συναισθήματα.

♥ Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του, ίσως από μια κακή σχέση του παρελθόντος ή ίσως από την ανατροφή του και τις οικογενειακές καταβολές του και φοβάται να σας πει το πώς νιώθει για σας. Ίσως ακόμα μπορεί να μη νιώθει αξιοπιστία και φερεγγυότητα και θέλει να σιγουρευτεί ότι πράγματι  εννοείτε αυτά που λέτε και κάνετε ό, τι λέτε ότι θα κάνετε.

♥ Φοβάται μήπως νιώσετε εξάρτηση στη σχέση και δεν θέλει να μιλήσει για τα συναισθήματά του. Αυτό είναι στο χέρι σας, να του δείξετε ότι μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας.

♥ Δεν τον αφήνετε να μιλήσει. Αντί να αντιδράτε σε ό, τι σας λέει, περιμένετε και ακούστε τον. Μην κάνετε συναισθηματικά φορτισμένες ερωτήσεις όπως: «Τι σκέφτεσαι; Βλέπεις μέλλον στη σχέση μας»;  Δημιουργήστε μια ανάλαφρη και χαρούμενη ατμόσφαιρα και σύντομα θα σας ανοιχτεί.

♥ Ορισμένοι άντρες είναι απλά από τη φύση τους εσωστρεφείς και κρατούν καλά κλειδωμένα στην ψυχή τους τα συναισθήματά τους. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, οπότε πρέπει να το αποδεχτείτε, δίνοντας σημασία περισσότερο στις πράξεις και λιγότερο στα λόγια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας αγαπούν.  

Τι μπορείτε να κάνετε με έναν συναισθηματικά ψυχρό άντρα;

♥ Πρώτα απ’ όλα, και ίσως το πιο σημαντικό, είναι να δημιουργήσετε κάποια απόσταση μεταξύ σας. Και κυρίως στο μυαλό σας. Μην τον σκέφτεστε πολύ, δίνοντας την προσοχή σας σε μια άλλη, ίσως παραμελημένη, πτυχή της ζωής σας. Με λίγα λόγια, κάντε ό, τι χρειάζεται για να πείσετε τον εαυτό σας ότι η σχέση δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

♥  Κατά ειρωνικό τρόπο, είναι η απόσταση που θα κεντρίσει έναν συναισθηματικά απόμακρο άντρα. Όταν νιώσει το κενό στη ζωή του, που εσείς το γεμίζετε, θα αναγκαστεί να βγει από τη ζώνη της άνεσής του. Αυτό θα τον κάνει να σκεφτεί να επανεξετάσει τη σχέση του μαζί σας. Αλλά μην κάνετε και μεγάλα όνειρα… καθώς η μπάλα είναι στο γήπεδό του.

♥ Ανοίξτε τα μάτια και τ’ αυτιά σας για να πιάσετε τα μηνύματα που σας στέλνει ο συναισθηματικά αδιάφορος άντρας, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αν βλέπει κι άλλες γυναίκες την ίδια στιγμή, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ευχαριστημένος με το να έχει μόνο μία σύντροφο στη ζωή του. Μην κάνετε το λάθος να σκέπτεστε ότι μπορεί να αλλάξει … Να θυμάστε ότι θα είναι η απουσία σας, και όχι η παρουσία σας, που θα τον εξιτάρει να σας πλησιάσει και πάλι.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε έναν ψυχρό συναισθηματικά άντρα από τον γενέθλιο χάρτη του;

Όψεις Σελήνης-Ουρανού ή η Σελήνη στον Υδροχόο

Η Σελήνη είναι η καρδιά του γενέθλιου χάρτη. Αντιπροσωπεύει την παιδική ηλικία  και τα συναισθήματα. Ο Ουρανός στο γενέθλιο χάρτη είναι υπεύθυνος για την αναστάτωση και την ανεξαρτησία. Αντιπροσωπεύει κάτι νέο, καινοτόμο και συγκλονιστικό. Η Σελήνη σε όψη με τον Ουρανό στο γενέθλιο χάρτη, συνδυάζει το συναισθηματικό και το ανεξάρτητο.

Η Σελήνη σε οποιαδήποτε σκληρή όψη (σύνοδος, αντίθεση, τετράγωνο) με τον Ουρανό μπορεί να δείχνει ένα τραυματικό γεγονός στην παιδική ηλικία όπου δημιουργήθηκε συναισθηματική ανασφάλεια. Η απάντηση της Σελήνης-Ουρανού στο τραύμα είναι να μην εμπιστευτεί τη συναισθηματική ασφάλεια ποτέ ξανά. Το άτομο αισθάνεται και ενεργεί ανεξάρτητα, αναπτύσσοντας μια αδιάλλακτη στάση στις σχέσεις του, ως μέσο για την προστασία του. Οι δεσμευμένες σχέσεις του φέρνουν ανησυχία και πανικό, οπότε δημιουργεί καταστροφικές σχέσεις που γνωρίζει, σε κάποιο επίπεδο, πώς δεν θα διαρκέσουν. Ή μπορεί να τελειώσει απότομα μια σχέση αν η σύντροφός του (συνήθως χωρίς να το γνωρίζει) περιορίσει την ελευθερία του με κάποιο τρόπο. Αυτές οι όψεις δείχνουν ένα άτομο που είναι απρόσωπο και  συναισθηματικά ασταθές. Από μόνη της, η ενέργεια της Σελήνης αλλάζει συνεχώς (αντικατοπτρίζει τις φάσεις της στον ουρανό). Ο Ουρανός έχει απρόβλεπτη ενέργεια και ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, ο έρωτας εξασθενίζει γρήγορα, όταν η σχέση γίνει ρουτίνα, το ενδιαφέρον μειώνεται και τελικά εξαφανίζεται.

Αφροδίτη στον Υδροχόο

Εδώ η αγάπη είναι συναισθηματικά αποσπασμένη και η προσωπική ελευθερία είναι υψίστης σημασίας. Σε κάθε του σχέση, αυτός ο άντρας θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με ποικίλα ενδιαφέροντα και χόμπι, να γνωρίσει καινούριους ανθρώπους και να βρεθεί με τους φίλους του. Η ζήλια δεν είναι ανεκτή και οι συναισθηματικές σκηνές τον κάνουν να φεύγει μακριά! Το σύνθημά του είναι: Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ! Αυτό είναι συχνά δύσκολο για τις γυναίκες να το αποδεχτούν, γιατί το θεωρούν περίεργο! Η ειρωνεία είναι ότι επιτρέπει στη σύντροφό του την ελευθερία να κάνει ό, τι θέλει, αλλά δίνοντας υπερβολική ελευθερία, η γυναίκα θεωρεί ότι δεν νοιάζεται καθόλου.

Αλλά προτού καταδικάσουμε ως συναισθηματικά ψυχρό έναν άντρα, να θυμάστε ότι τα πάντα στην Αστρολογία έχουν δύο όψεις. Η διορατικότητα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Δεν είναι κτητικοί και δίνουν στη σύντροφό τους την ελευθερία που ζητούν για τον εαυτό τους. Δεν κρατάνε κακίες και παραμένουν φίλοι με τις πρώην τους.

Το κλειδί για να κρατήσετε έναν τέτοιο άντρα δίπλα σας είναι ο συμβιβασμός και η υπομονή. Αν προτείνετε, αντί να επιμείνετε, δίνοντάς του τον χώρο που χρειάζεται, θα διαπιστώσετε ότι ο σύντροφός σας είναι συνήθως ανοικτός σε όλα. Με τον χρόνο, θα διαπιστώσετε, επίσης, ότι η έλλειψη συναισθημάτων δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση. Είναι σε θέση όμως να έχει μια μακροχρόνια σχέση; Ναι, αν κάποιος θέλει. Είναι απολύτως εφικτό, αν μπορεί να είναι ελεύθερος και παράλληλα να αισθάνεται ασφαλής!!!

Τελευταία ενημέρωση:
Youtube